Des de CSO exigim a la Conselleria que no amaguen les places de Valencià

Des de CSO denunciem que la conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana ha amagat places de Llengua i Literatura Valenciana al Concurs General de Trasllats. De les 115 vacants provisionals ofertes (a la Resolució del 10 de febrer de 2021) tan sols s’han assignat en la resolució provisional (Resolució del 4 de març de 2021) 18 vacants, a les quals se n’han afegit 8 que no havien estat ofertes per arribar així a un total de 26 vacants assignades. (A l’Annex 1 i 2 es poden veure les places concretes)

L’assignació de places de Valencià a professorat d’altres especialitats amb uns títols mínims, així com les convocatòries de vacants de difícil cobertura ens porten mostrant setmana rere setmana com és de complex cobrir les places de valencià en certes comarques com la Vega Baja. La comarca tradicionalment dita del Baix Segura ha estat la més perjudicada en aquestes adjudicacions. De les 115 vacants ofertes abans esmentades, 79 estaven destinades a cobrir-ne llocs a la zona, xifra més que significant per a comprendre’n la manca de professorat de valencià. Tot i la necessitat, des de la Conselleria no s’ha assignat cap de les 79 vacants ofertes en un primer moment (Annex 3), quedant així aquesta comarca desemparada i augmentant-ne la inestabilitat del professorat, ja endèmica sumant altres circumstàncies, de l’aprenentatge del valencià.  

 Endemés, en la resolució de l’assignació de les vacants provisionals, han quedat alliberades a la província d’Alacant 47 places (Annex 4), que, al nostre parer, s’haurien de sumar a les vacants disponibles per a la resolució definitiva, ja que és professorat que canviarà de destinació per al curs vinent, restant sense cobrir la plaça. Però seguint l’argumentació de la manca de professorat de valencià a la província d’Alacant, n’és un símptoma més que al·leguem que d’aquestes 47 places alliberades, 25 són desplaçaments cap a la província de València, accentuant-se així la precarietat i la inestabilitat de l’ensenyament de valencià a la nostra província. 

En total serien 97 places que no s’han adjudicat, més les 25 que les companyes i companys que s’han desplaçat a València i Castelló han deixat vacants: 122 places que podien ser ocupades per a estabilitzar el personal a la província d’Alacant.

Exigim a la Conselleria d’Educació que adjudique aquestes places a les companyes i companys que les han demanades donat que no hi ha cap motiu per a no donar-les i això estabilitzaria la plantilla de Valencià, per damunt de tot als instituts del Baix Segura.

Deja una respuesta